Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy Zajímavosti
Zajímavosti
Na Pražském hradě byl možná nalezen kus praporce sv. Václava
Pátek, 27. září 2013 15:37
Lebka sv.Václava

Sbírka památek na patrona české země se asi dočká doplnění. Historici se totiž domnívají, že nalezli zbylé pozůstatky jeho praporce. Včera tuto informaci přinesl Český rozhlas Radiožurnál. Nález byl příhodně oznámen krátce před Václavovým svátkem a výstavou jeho zbroje.

Celý článek...
 
Když v Praze ztratíte peněženku, už se vám pravděpodobně nevrátí
Úterý, 24. září 2013 18:05
ztracená peněženka

Praha pohořela v testu poctivosti, pořádaném časopisem Reader's Digest, který proběhl v různých světových metropolích. Pražané vrátili pouze tři z dvanácti „ztracených“ peněženek, které redaktoři umístili po městě. Více peněženek se nalezlo i v Indii či Rumunsku.

Celý článek...
 
Kam vyrazit na jídlo? Náš web vám nově přináší přehledy restaurací a denních menu
Čtvrtek, 19. září 2013 15:04

Praha.cz vám ukáže nejen kam za kulturou, kde se ubytovat či jaké bude počasí, ale nově také, kde se v hlavním městě dobře najíst. Vyzkoušejte náš nový katalog restaurací i s denním menu. O každé restauraci zjistíte nejen otevírací dobu či kontaktní údaje, ale vybírat můžete i podle čepované značky piva či platby stravenkami!

Celý článek...
 
V ZOO Praha s narodilo mládě tygra sumaterského
Pátek, 13. září 2013 19:35
PrV ZOO Praha s narodilo mládě tygra sumaterského

Již třetí generaci vzácného tygra sumaterského se daří odchovat v pražské Zoo. Sameček vzácné šelmy se narodil 28. července v zázemí Pavilonu kočkovitých šelem a má se čile k světu. Malý tygřík potřebuje pro svůj zdravý vývoj klid, proto se znovuotevření pavilonu pro návštěvníky muselo posunout na 1. leden 2014.

Celý článek...
 
Cyklisté mají svůj pomník Kolo do nebe na Praze 7
Pondělí, 09. září 2013 15:31
Kolo do nebe

Čtrnáct metrů vysoký pomník od umělce Krištofa Kintery zdobí křižovatku na Praze 7, kde po nehodě autem zemřel propagátor městské cyklistiky Jan Bouchal. Pomník je tak připomínkou zesnulých cyklistů a šperkem rušné křižovatky.

Celý článek...
 
2.září zase začal nový školní rok…
Pondělí, 02. září 2013 09:45
2.září zase začal nový školní rok…

Dnes byl zahájen v Praze, tak jako i v celé republice, školní rok 2013 /14. Hned s prvním zvoněním ho uvedl rozhlasový projev ministra školství, mládeže a tělovýchovy Dalibora Štyse. V 10 hodin navštívil prezident republiky Miloš Zeman Anglicko – české gymnázium Amazon.

Celý článek...
 


Strana 23 z 31