Praha.cz

 
Business zprávy
Dny otevřených dveří prozradí o středních školách nejvíce
Středa, 14. leden 2015 13:48
Student SSŠVT

Prezentace středních škol na dnech otevřených dveří běží na plné obrátky. Minuty kvapně běží a do prvních školních dnů středoškoláků zbývá pár měsíců. Někteří z uchazečů o studium stále váhají, kterou cestu zvolit. Mohou jim v tom pomoci dny otevřených dveří a soukromá návštěvy škol. Poslední termíny hlásí i Soukromá střední škola výpočetní techniky na pražském Proseku. Například zde se lze podívat 20. ledna či 16. února.

Celý článek...
 
V centru Plzně otevírá Konopná lékárna
Čtvrtek, 08. leden 2015 09:51
Konopná lékárna

Léčivé konopí si razí cestu. Plzeňáci se dočkali první lékárny, specializované výhradně na prostředky z léčivého konopí. Věnovat se jim budou odborníci na výživu a tuto starobylou bylinu. Pomoc v nově otevřené apatyce na ulici Bezručova mohou nalézt například lidé trpící atopickým ekzémem, lupénkou či bolestmi pohybového ústrojí. Doplňky stravy z konopí zas ocení sportovci či maminky s dětmi.

Celý článek...
 
Ondřej Cach z Pardubic vyhrál 5. ročník soutěže IT-SLOT
Čtvrtek, 18. prosinec 2014 14:42
Učebna SSŠVT

Druhé (finálové) kolo 5. ročníku celostátní vědomostní soutěže pro žáky 8. a 9. tříd vyhrál v prostorách pořádající Soukromé střední školy výpočetní techniky Praha (SSŠVT) Ondřej Cach z pardubické školy Polabiny 1. K vítězství musel dosáhnout 22 bodů a času 26 minut a 15 vteřin. Pro zajímavost je bratrem Jakuba Cacha, který vyhrál loňskou soutěž. Na pomyslné stříbrné příčce se umístil Ondřej Förster s jednadvaceti body a časem 22 minut a 56 sekund ze ZŠ s RVMPP Buzulucká Teplice. Pardubická škola měla ve finále hned dvě úspěšná želízka. Bronzovou příčku totiž obsadil školák z pardubické Polabiny 1 Jan Daniel ze suverénně nejrychlejšího času 14 minut a ziskem 20 bodů. Finálového kola se zúčastnilo 41 školáků z 25 českých škol. Do letošního ročníku soutěže se zaregistrovalo celkem 118 základních škol z celé ČR. Zaregistrované školy přihlásily 2820 žáků, z nichž 2417 odehrálo první kolo soutěže.

Celý článek...
 
Nejvýhodnější neomezený mobilní internet? Vánoční nabídka od Air Telecomu
Čtvrtek, 18. prosinec 2014 10:42
Mobilní internet

Air Telecom již delší dobu jako jediný operátor nabízí neomezená mobilní data do notebooku, nyní navíc v rámci vánoční nabídky zákazník získá na tento tarif slevu na 12 měsíců. Výhodou je, kromě nízké ceny paušálu, široká dostupnost signálu i mimo velká města.

Celý článek...
 
Světově uznávaná metoda Thermage umožňuje omládnout bez plastické operace, nyní i v Praze
Středa, 17. prosinec 2014 14:05
Mediestetik-Thermage

Jak vrátit obličeji mladistvý vzhled, zbavit se vrásek a nemuset kvůli tomu pod skalpel? Kolagenová vlákna, která tvoří přírodní vyztužení pokožky a zajišťují mladistvý vzhled bez vrásek, se totiž s věkem vytahují, díky čemuž kůže ztrácí elasticitu a ochabuje. Jediným řešením, jak zmírnit následky stárnutí, tak pacientům skýtalo vypnutí pokožky obličeje pomocí liftingu. Ten ale pro pacienta znamenal zátěž v podobě celkové anestezie, chirurgického zásahu a samozřejmě následnou rekonvalescenci.

Celý článek...
 
Dnes se koná finále celostátní vědomostní soutěže
Středa, 17. prosinec 2014 08:45
Učebna SSŠVT

Dne 17. prosince vzejde vítěz 5. ročníku vědomostní soutěže v informatice IT-SLOT (zkratka Systém Logických OTázek). Své síly změří pětačtyřicet finalistů z 8. a 9. tříd v prostorách pořádající Soukromé střední školy výpočetní techniky Praha (SSŠVT). Své zástupce mají školy z Jihočeského kraje (České Budějovice, Tábor), Karlovarského kraje (Ostrov, Mariánské Lázně), Královéhradeckého kraje (Králův Dvůr, Rychnov nad Kněžnou, Dvůr Králové nad Labem), Olomouckého kraje (Hranice, Šumperk), Pardubického kraje (Pardubice), Plzeňského kraje (Rokycany, Plzeň), Prahy, Středočeského kraje (Kladno, Nymburk, Říčany, Pečky) a Ústeckého kraje s největším počtem finalistů z Teplic. Do prvního kola soutěže IT-SLOT se zaregistrovalo celkem 118 základních škol z celé ČR. Zaregistrované školy přihlásily 2820 žáků, z nichž 2417 odehrálo první kolo soutěže.

Celý článek...
 


Strana 14 z 21